ukenru
u-rf-proveli-slidchi-diyi-schodo-sche-chotirokh-viyskovopolonenikh-moryakiv

У РФ провели слідчі дії щодо ще чотирьох військовополонених моряків

 • 11111 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. У Російській Федерації у четвер і п'ятницю, 4 та 5 квітня, провели слідчі дії стосовно ще чотирьох військовополонених українських моряків. Про це повідомив адвокат Микола Полозов в Facebook, передає УНН.

Так, слідчі дії провели щодо Віктора Беспальченка, Сергія Попова, Андрія Шевченка та Андрія Драча.

"У четвер Віктора Беспальченка слідство мало ознайомити з постановами про призначення технічної експертизи артилерії катерів "Бердянськ" і "Нікополь". Коли його адвокат Оксана Опаренко прибула до СУ ФСБ, з'ясувалося, що Віктора відвезли для проведення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи в інститут Сербського", - написав адвокат.

Таким чином, за словами Полозова, слідство не повідомило належним чином адвоката про зміну дати проведення слідчих дій.

Окрім того, військовополонених Сергія Попова, Андрія Шевченка та Андрія Драча російські слідчі ознайомили з постановами про призначення технічної експертизи артилерії "Нікополя" і "Бердянська".

За словами Полозова, під час слідчих дій адвокати військовополонених заявили клопотання про долучення доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, в якому статус 24-х захоплених українських моряків визначений як військовополонені.

Нагадаємо, в ООН заявили, що на українських моряків повинна поширюватися захист, передбачена для військовополонених.

Як повідомляв УНН, ФСБ РФ призначила нову експертизу у справі військовополонених українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика