ukenru
u-razi-potrebi-bude-vzhito-zakhodiv-viyskovogo-kharakteru-danilov-pro-mozhliviy-udar-po-bilorusi

У разі потреби нами буде прийнято рішення щодо білорусі, у тому числі військового характеру - Данілов

 • 322502 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю естонському національному телерадіомовленню ERR заявив, що Україна може вжити заходів воєнного характеру на адресу республіки білорусь, однак наголосив, що народ білорусі не бажає війни, на відміну від її деяких політичних діячів, передає УНН.

Цитата

“Ми дуже уважно стежимо за тим, як вони (росіяни – ред.) використовуватимуть білоруську територію, і в разі потреби нами будуть ухвалені всі необхідні рішення, у тому числі воєнного характеру. Це рішення за президентом, який є верховним головнокомандувачем”, – заявив Данілов.

Деталі

За словами Секретаря РНБО, білорусь окупована російською федерацією досить давно – в економічному, політичному та інших сенсах.

На даний момент росія використовує територію білорусі для своїх військових цілей. Україна відстежує усі ці процеси.

“Але ми враховуємо, що є білоруський народ, який не має жодного бажання воювати з нами, про це відомо не лише нам, а й усім іншим, включаючи путіна… Ми не нападали і не збираємося нападати на білорусь, ми захищаємось. І білоруський народ для нас є дружнім народом, на відміну від деяких політичних діячів”, – констатував Данілов.

Додамо

Міністерство оборони білорусі заявило в понеділок, що проведе "навчання" з бойовою стріляниною та пуски зенітних керованих ракет у складі спільного угруповання з російськими військами.

Контекст

білорусь є близьким союзником росії, яка надала матеріально-технічну та політичну підтримку вторгненню Москви в Україну.

Незадовго до вторгнення російські війська прибули до білорусі для "військових навчань", перш ніж розпочати атаки на українську столицю.

Українські Національні Новини

Політика