u-radu-vnesli-propozitsiyu-dozvoliti-privatizatsiyu-naukovikh-ustanov

У Раду внесли пропозицію дозволити приватизацію наукових установ

 • 1177980 переглядiв

Деталі

Ініціаторами законопроєкту є депутати з фракції "Слуга Народу" Дмитро Наталуха, Олексій Мовчан, Борис Приходько, Дмитро Кисилевський, Ярослав Рущишин, Ігор Марчук, Богдан Кицак.

У документі пропонується виключити наукові установи, включені до Державного реєстру наукових установ, яким надається підтримка держави, з переліку об’єктів, які не підлягають приватизації. Крім цього, нардепи хочуть дозволити приватизацію майна державних і комунальних закладів освіти та державних і комунальних закладів охорони здоров'я, яке понад три роки не використовується в освітній діяльності або для надання медичної та/або реабілітаційної допомоги або послуг з медичного обслуговування населення.

Наразі, згідно з законодавством, наукові установи включено до переліку об’єктів, приватизація яких заборонена, а відчуження нерухомого майна Національної академії наук України та національних галузевих академій наук і організацій, що віднесені до їх відання, здійснюється в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо

Верховна Рада 7 лютого схвалила зміни у Податковий кодекс, згідно з якими, зокрема, перевірки з відшкодування ПДВ скорочено вдвічі - з 60 до 30 днів.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Вищий антикорупційний суд очолила Віра Михайленко

     • 869984 переглядiв

    Розтрата коштів "Укргазбанку": повідомлено 10 нових підозр

     • 577835 переглядiв