ukenru
u-radi-zareyestruvali-zakonoproekt-schodo-povernennya-viyskovim-nadbavki-u-30-tisyach-griven

У Раді зареєстрували законопроект щодо повернення військовим надбавки у 30 тисяч гривень

 • 7929879 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. На сайті Верховної Ради зареєстрували законопроект №9071, яким пропонується повернути військовослужбовцям надбавки у 30 тисяч гривень, пише УНН з посиланням на картку законопроекту.

Деталі

Так, документом пропонується:

На період дії воєнного стану щомісячно виплачувати додаткову винагороду в розмірі 30 000 гривень, незалежно від покладених на таких них завдань чи районів проходження служби.

Водночас для військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах їх ведення (здійснення), зокрема на тимчасово окупованій російською федерацією території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби), розмір цієї додаткової винагороди збільшити до 100 000 гривень в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Такі ж самі зміни пропонується віднести до категорій осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, а також поліцейських.

Положення не поширюється на курсантів (слухачів) вищих військових навчальних закладів.

Доповнення

У пресслужбі командування Сухопутних військ 1 березня опублікували зведені таблиці про середній рівень грошового забезпечення для військовослужбовців.

Наголошується, що зарплати військових цього року зробили диференційованими. Тепер розмір виплат безпосередньо залежить від участі у виконанні бойових (спеціальних) завдань та в бойових діях.

Українські Національні Новини

Політика