u-radi-zareyestrovano-postanovu-pro-vidklikannya-nardepa-bezugluyi-zi-skladu-komitetu-z-pitan-natsbezpeki

У Раді зареєстровано постанову про відкликання нардепа Безуглої зі складу комітету з питань нацбезпеки

 • 1109485 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про відкликання нардепа від "Слуги народу" Мар’яни Безуглуї з персонального складу комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВР.

Цитата

"Проект Постанови передбачає відкликання з персонального складу Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Безуглої Мар’яни Володимирівни – народного депутата України, фракція політичної партії "Слуга Народу", у зв‘язку з неналежним виконанням нею своїх обов’язків як заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Згідно з пояснювальною запискою, на засіданні комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки 16 лютого 2023 року, під час розгляду у другому читанні проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань національної безпеки і оборони щодо зміцнення демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України, удосконалення об’єднаного керівництва силами оборони держави та планування у сферах національної безпеки і оборони (реєстр. № 4210) Безугла надала членам комітету завідомо недостовірну інформацію щодо попереднього узгодження нею особисто редакції підготовленого до другогочитання тексту законопроекту № 4210 з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, про що свідчить аудіозапис засідання Комітету.

При цьому жодних документів у підтвердження цієї інформації Безуглою членам комітету надано не було.

"Одночасно, як свідчить лист Начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова від 22.02.2023 року № 222/6/78 на ім’я Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича, проект Закону № 4210 Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України не підтримується", - зазначається в пояснювальній записці.

Зазначається, що таким чином, Безугла свідомо ввела в оману народних депутатів України - членів комітету шляхом надання нардепам завідомо недостовірної інформації, що саме по собі містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 351 КК України.

Доповнення

Веніславський повідомляв, що Рада може розглянути постанову про виключення Льовочкіна з комітету нацбезпеки в березні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі