ukenru
u-radi-zaperechili-zvyazok-mizh-nadannyam-kreditu-mvf-i-zaprovadzhennyam-rinku-zemli

У Раді заперечили зв'язок між наданням кредиту МВФ і запровадженням ринку землі

 • 11698 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Надання чергового траншу Міжнародного валютного фонду Україні не залежить напряму від виконання єдиної вимоги відкриття ринку землі, оскільки у програмі співробітництва є багато вимог, більшу частину з яких країна вже виконала. Про це заявив заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

"Я спростовую (прямий зв'язок між кредитом МВФ і відкриттям ринку землі - ред.). Транш МВФ ніколи не був підв'язаний під одну вимогу, але це там, звичайно, є... Велику частину зобов'язань, взятих на себе, ми вже виконали", - зазначив Корнієнко, відповідаючи на запитання, чи дійсно отримання траншу МВФ напряму підв'язано під вимогу відкриття ринку землі.

За його словами, наразі питання землі відсутні в порядку денному Ради, оскільки серед законодавців немає спільної думки щодо того, яка модель ринку землі влаштує більшість населення.

"Іде пошук зараз тієї моделі, яка влаштує зараз більшість людей", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд і влада України досягли прогресу в справі обговорення реформування Центробанку і забезпечення фінансової стабільності країни в рамках консультацій щодо можливої нової програми кредитування.

Українські Національні Новини

Політика