ukenru
u-radi-vstanovili-minimalnu-platu-na-dostavku-ukrayinskikh-drukovanikh-vidan-na-donbasi

У Раді встановили мінімальну плату на доставку українських друкованих видань на Донбасі

 • 8364 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Рада прийняла закон № 8114 щодо протидії ворожій пропаганді та покращення інформаційного забезпечення громадян України, постраждалих внаслідок воєнних дій, місце проживання яких є територія Донецької та Луганської областей де органи державної влади України здійснюють свої повноваження, передає кореспондент УНН.

За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

Завданнями закону є удосконалення порядку надання послуг з приймання та доставки вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою шляхом встановлення окремих тарифів та створення сприятливих умов щодо доступу до української друкованої періодики жителям підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей за рахунок встановлення мінімальної оплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи схвалили порядок денний 9-тої сесії ВРУ

Закон створить правову підставу встановлення для жителів територій Донецької та Луганської областей, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження, окремих тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань, зменшивши їх до мінімальних ставок, що дозволить мінімізувати (зменшити) вплив інформаційної пропаганди країни агресора.

Як повідомляв УНН, парламент прийняв закон № 3815-д про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб з-поміж жертв нацистських переслідувань та політичних репресій з техніко-юридичними правками. За відповідний документ проголосували 243 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Економіка