ukenru
u-radi-viznali-scho-ne-mozhut-povnistyu-blokuvati-sayti

У Раді визнали, що повністю блокувати сайти неможливо

 • 22010 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Сьогодні не існує технологій, які дозволяють технічно повністю блокувати доступ до інтернет-сайтів. Про це кореспонденту УНН повідомив народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку Роман Семенуха.

"Моя точка зору – технічно повністю (блокувати сайти – ред.) ні (не можна – ред.). Ми живемо у світі технічних революцій і з кожним днем ситуація еволюціонує – вона не є статичною і ми бачимо, як розвиваються технології. Якщо завтра, наприклад, я маю на увазі супутниковий інтернет, пошириться на усю планету, будь-які блокування не будуть працювати. Існує безліч способів (обходити блокування – ред.), бо технології щодня прогресують", - підкреслив Р.Семенуха.

Він додав, що крок по блокуванню деяких російських сайтів зроблений "трошечки у незграбний спосіб".

"Але з точки зору ідеології і державницької політики – я вважаю, що це правильне рішення. Сенс блокувати є – з точки зору впливу", - резюмував Р.Семенуха.

Нагадаємо, у вівторок, 4 вересня, Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку планує розглянути законопроект, який дозволяє блокувати сайти.

У липні спікер Ради Андрій Парубій повідомляв, що у парламенті немає голосів для голосування за законопроект, який дозволяє блокувати інформаційні сайти без рішення суду.

Українські Національні Новини

Політика