ukenru
u-radi-uzgodili-zakonoproekt-pro-vivedennya-zagotivli-metalobrukhtu-z-tini

У Раді узгодили законопроект про виведення заготівлі металобрухту з тіні

 • 15747 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. У профільному комітеті обговорено і узгоджено законопроект щодо виведення заготівлі металобрухту з тіні. Незабаром документ буде зареєстрований. Про це повідомив заступник голови комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський в Facebook, повідомляє УНН.

"Продовжуємо діалог з промисловцями зі створення стимулів для зростання виробництва. У Комітеті Верховної Ради з економічного розвитку обговорили з металургами, ломозаготівельниками і Міністерством економіки шляху виведення заготівлі брухту з тіні. Результат: законопроект обговорено і узгоджено з ринком, і в найближчий час буде зареєстрований", - зазначив Кисилевський.

За його словами, проект закону передбачає ліквідацію свідомо нездійсненних вимог до брухтозаготівельних пунктів і штучний поділ на промисловий і побутовий брухт - давню годівницю корупціонерів.

Також він виключає штучну заборону на розрахунки готівкою при прийомі брухту - джерело замовлень для конвертаційних центрів, ліквідує акти обстеження заготівельників брухту, які також є "корупційною діркою".

Також він скасовує кримінальну відповідальність за відсутність підприємств-заготівельників брухту в реєстрі, якого не існує, що є правовою колізією, за якою кримінальну відповідальність може понести будь-хто, хто займається металобрухтом.

При цьому він уточнив, що засідання показало, що в обіленні ринку металобрухту зацікавлені всі, крім корупціонерів, які не прийшли на зустріч.

Нагадаємо, народні депутати України повинні розглянути ряд законопроектів, пов'язаних з інтелектуальною власністю, а також з розвитком промисловості.

Українські Національні Новини

Політика