u-radi-proponuiut-stvoryty-ezoterychnyi-reiestr-lehalizuvaty-rynok-astrolohiv-ta-inshykh-maistriv-pry-umovi-splaty-derzhbiudzhetu

У Раді пропонують створити "езотеричний" реєстр: легалізувати ринок астрологів та інших "духовних майстрів", які сплатять до держбюджету адміністративний збір

 • 16694 переглядiв

Народний депутат України Сергій Гривко вніс законопроект про легалізацію езотеричних послуг шляхом створення реєстру астрологів та інших подібних практиків. У разі ухвалення законопроекту, "езотерична освіта" стане офіційною галуззю і вимагатиме від "духовних майстрів" сплати збору до державного бюджету за реєстрацію.

Нардеп від "Слуги народу" Сергій Гривко зареєстрував у Верховній Раді законопроект, яким пропонується запровадити термін "езотерична освіта" та створити реєстр наставників у відповідній сфері. Для включення до реєстру потрібно буде сплатити до держбюджету адміністративний збір. Про це повідомляє УНН із посиланням на портал Верховної Ради.

В даний час у суспільстві сформувалася необхідність визнання езотеричних послуг та езотеричної освіти невід’ємною частиною сучасного життя. Враховуючи активне поширення серед населення езотеричних знань та думок, зростання популярності користування езотеричними послугами, а також наявність у наукових колах прямих дискусій та обґрунтувань щодо доцільності застосування у життєдіяльності людини – езотерика фактично стала окремою сферою зайнятості у суспільстві

- повідомив Гривко в пояснювальній записці.

Деталі

Законопроєкт №10283 "Про вне­сен­ня змін до За­ко­ну Ук­ра­їни "Про ос­ві­ту" що­до зап­ро­вад­ження пра­во­во­го ре­гу­лю­ван­ня від­но­син у сфе­рі езо­те­рич­ної ос­ві­ти" зареєстровано 23.11.2023.

В ньому пропонується запровадити термін "езотерична освіта", як здобуття людиною особливих знань та інформації, які:

призначені для обмеженого кола осіб;

містять елементи, альтернативні загальноприйнятим науковим поняттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент ухвалив закон про різні види відпусток: що нового

Таким чином, астрологи, тарологи та нумерологи можуть добровільно включатися до "Реєстру наставників у сфері езотеричної освіти", - за це вони мають сплатити адміністративний збір у розмірі однієї мінімальної заробітної плати.

Потім, у разі продовження перебування у Реєстрі, "духовним майстрам" потрібно буде сплачувати таку саму суму.

Цікаво, що раніше нардеп Гривко пропонував ще один винятковий законопроект: скорочувати терміни ув'язненим за генерування електроенергії через велогенераційні установки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепу Лабазюку просять арешт із заставою у 100 млн грн у справі про хабар

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Китай дозволив безвізовий в'їзд для громадян шести країн

     • 14439 переглядiв

    Перші результати ІТ-коаліції: Латвія передала обладнання для ЗСУ

     • 13971 переглядiв

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Запоріжжя

     • 24341 переглядiв