ukenru
u-radi-postavili-pitannya-pro-vidokremlennya-otrimannya-pensiy-vid-statusu-vpo

У Раді поставили питання про відокремлення отримання пенсій від статусу ВПО

 • 43894 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Нагальною є потреба відокремити питання отримання пенсій від статусу внутрішньо переміщеним особам, заявив Дмитро Лубінець, голова Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, м. Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Комітету.

Засідання Комітету було виїзним у Краматорську Донецької області.

Під час засідання порушувалися питання виплати пенсій. "Чинний механізм виплати пенсій, встановлений Постановами Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637 "Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам" та від 8 червня 2016 р. № 365 "Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам" поєднує право на пенсію з реєстрацією пенсіонера як внутрішньо переміщеної особи та є дискримінаційним. А тому нагальною є потреба відокремити питання отримання пенсій від статусу ВПО" - зазначив Дмитро Лубінець.

Також, за його словами, "потребує удосконалення процедура отримання документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, підтвердження факту народження та видачу відповідних документів дітям, які народились на тимчасово окупованій території".

Нагадаємо, пенсіонерам на території ОРДЛО не виплачено пенсій на 33,6 млрд грн.

Українські Національні Новини

Суспільство