ukenru
u-radi-nbu-otsinili-prognoz-zrostannya-kilkosti-milyoneriv-v-ukrayini

У Раді НБУ оцінили прогноз зростання кількості мільйонерів в Україні

 • 8410 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Зростання в Україні кількості мільйонерів до 31 тисячі за п'ять років, що прогнозує Науково-дослідний інститут швейцарської фінансової групи Credit Suisse, буде позитивним для української економіки у разі, якщо це відбудеться за рахунок виробничого нагромадження. Таку думку висловив голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин у Facebook, передає УНН.

"Швейцарський банк прогнозує за наступні 5 років зростання в Україні числа мільйонерів до 31 тисячі. Якщо це зростання буде викликано виробничим нагромадженням, а не корупцією або перерозподілом ренти, то для ринкової економіки в Україні це добре", - зазначив Данилишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за 10 років у світі поменшало доларових мільйонерів

Так, він проаналізував нещодавно опублікований рейтинг від Credit Suisse у "Звіті про глобальне багатство".

"Згідно з цим звітом, за сукупним багатством Україна посідає 58-е місце серед 138 країн світу (між Аргентиною і Марокко). І розмір цього багатства в нашій країні становить 308 млрд дол. В Україні, згідно зі звітом, 21 306 мільйонерів, і за цим показником ми займаємо 56-е місце в рейтингу, між Казахстаном і Угорщиною (правда, згідно з даними української статистики мільйонерів у нас набагато менше - 4 817)", - також повідомив він.

Нагадаємо, згідно з рейтингом Credit Suisse, Китай вперше випередив США за кількістю багатіїв.

Українські Національні Новини

Економіка