ukenru
u-pyati-regionakh-krayini-proyshli-vidkriti-uroki-futbolu-dlya-ditey

У п'яти регіонах країни пройшли відкриті уроки футболу для дітей

 • 6402 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Наприкінці вересня у п'ятьох регіонах України відбувся фестиваль чемпіонів "Відкриті уроки футболу". Про це повідомляє прес-служба Федерації Футболу України, передає УНН.

Фестиваль був започаткований ФФУ спільно з благодійним фондом "Розвиток футболу України". Стартував захід у столиці.

"Першими естафету підхопили Кіровоградська, Тернопільська, Житомирська, Чернігівська та Рівненська області", - розповіли у ФФУ.

Так, на Кіровоградщині "Відкриті уроки футболу" пройшли у Новгородківському районі, із 21 по 26 вересня.

"У фестивалі взяли участь 192 дитини з п'яти шкіл району", - розповіли у Федерації.

М'ячами та футбольним інвентарем дітей забезпечила ФФУ.

"Окрім того, усі діти були нагороджені пам’ятними медалями учасників першого такого фестивалю в Новгородківському районі", - поінформували у Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Львівщини здобула розгромний виграш на старті Кубку регіонів УЄФА

На Тернопільщині фестиваль відбувся на базі спортивного комплексу Підволочиської дитячо-юнацької спортивної школи, з 24 по 28 вересня.

"У заході взяли участь 192 учні з 13-ти освітніх закладів Підволочиської та Скалатської ОТГ Тернопільської області", - розповіли у Федерації.

Спортивним інвентарем та солодкими подарунками маленьких тернополян забезпечили ФФУ та благодійний фонд "Розвиток футболу України"

На Житомирщині "Відкриті уроки футболи" пройшли в селі Пилиповичі Новоград-Волинського району. У заході взяло участь близько 200 дітей із району.

"У фестивалі на Чернігівщині взяли участь 192 учні шкіл м. Городня, серед яких було багато дівчат. Не залишились поза увагою і діти з багатодітних сімей, позбавлені батьківського піклування та інші соціально не захищені категорії", - розповіли у ФФУ.

А в останній тиждень вересня фестиваль відбувся на Рівненщині.

"Футбол вкотре довів, що він є одним із соціальних явищ, які зближують дітей та підлітків і відривають їх від згубного впливу вулиці й надмірного перебування у "комп’ютерному світі". По завершенню фестивалю наданий ФФУ інвентар був розподілений між учасниками заходу", - резюмували у ФФУ, нагадавши, що основною метою "Відкритих уроків футболу" є інтеграція вимушено переселених дітей із Донбасу й Криму до місцевих приймаючих громад, а також психологічна допомога дітям військовослужбовців.

Нагадаємо, як писав УНН, українські клуби виступили за створення Еліт-ліги юнацького футболу.

Українські Національні Новини

Спорт