u-putina-dilema-pidtrimati-rosiyske-minoboroni-chi-ultranatsionalistichnikh-voyenkoriv-isw

У путіна дилема: підтримати російське міноборони чи ультранаціоналістичних воєнкорів – ISW

 • 562487 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. путін стоїть перед вибором: або підтримати російське міноборони і тим самим захистити його ослаблену репутацію, або ж зберегти свою підтримку серед телеграмних воєнкорів. Про це повідомили аналітики Інституту вивченні війни (ISW) на основі аналізу даних різних джерел, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що у липні та жовтні 2022 року міноборони рф розпочало атаки на воєнкорів, які критикували російське військове командування. Однак це не призвело до арештів.

ISW оцінило, що путін не був зацікавлений в обмеженні воєнкорів, оскільки він цінував її підтримку перед початком вторгнення в Україну.

У той же час ватажок пвк «вагнер» євген пригожин широко використовував воєнкорів, щоб просувати свої зусилля щодо заміни російського керівництва міноборони.

Цитата

«І тепер путін стоїть перед вибором: цензурувати або ж заспокоювати російських воєнкорів після заколоту пригожина», — йдеться у повідомленні

Доповнення

Аналітики припустили, що путіну потрібно буде якось заборонити російським воєнкорам критикувати міноборони рф. Але невдачі та очевидна повсюдна нечесність російського міноборони роблять це завдання нездійсненним.

Тому можливий варіант, що путін буде балансувати і знаходити окремих цапів відбувайлів у росіському вищому військовому керівництві.

Однак такий спосіб дій також несе ризик для путіна: триваюча ерозія довіри до міноборони може дати можливість іншим амбітним російським діячам просувати свої інтереси за його рахунок, як це намагався зробити пригожин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМайк Пенс: забезпечити Україну боєприпасами – в національних інтересах США

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині лунають вибухи, працює ППО

     • 823437 переглядiв

    Байден прилетить на саміт НАТО у Вільнюсі – Білий дім

     • 761088 переглядiв

    На Кіровоградщині вибухи – працює ППО

     • 1201153 переглядiв