ukenru
u-ptsu-prokomentuvali-zayavi-upts-pro-religiyne-mayno

У ПЦУ прокоментували заяви УПЦ про релігійне майно

 • 29623 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. В Українській православній церкві Московського патріархату скаржаться, що їх виганяють з храмів, та не дають змоги молитися в церквах, адже не хочуть молитись разом з Православною церквою України через не визнання її. Так розповів журналісту УНН архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій (Зоря).

“Храм Божий для християн, звичайно, є місцем молитви. Ми знаємо з Євангеліє, що на всякому місці, де людина призве Ім’я Боже спасеться. (Немає - ред.) якихось перешкод, щоб молитися будь-де. Тут не йдеться про те, що в храмі чи не в храмі молитися. Йдеться про те, що з боку представників російської церкви звинувачення звучать в контексті претензії на майно релігійних громад”, - сказав архієпископ.

Водночас архієпископ ПЦУ Євстратій зазначає, що коли на загальних зборах релігійна громада приймає рішення вийти з юрисдикції російської церкви, то відповідно до законодавства це рішення реалізується релігійною громадою і ця громада зберігає за собою право на церковне майно.

“З боку російської церкви часто є випадки, коли вони розділяють громаду, і меншу частину, яка хоче залишитися в Російській церкві, вони називають, що оце є ця громада і вона претендує на одноосібне розпорядження майном, а дві третини і більше громади, нібито, нічого не знає. І так, як вони відмовляються визнавати Українську церкву, як церкву, то вони й звершують своє богослужіння окремо, тому, що вони не хочуть молитися разом з Українською церквою, як це було і до цього і тому вони самі себе ставлять у таке положення і цим хочуть підтвердити, що їх хтось переслідує, якісь гоніння відбуваються”, - додав архієпископ Євстратій.

Нагадаємо, 21 березня 2019 року під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійний предстоятель Української Православної церкви Блаженніший митрополит Онуфрій заявив, що голосування щодо підпорядкованості релігійної громади призводить до того, що силою захоплюють храми УПЦ МП, виганяють громади на вулицю, а також, що ці громади змушені молитися в сільських будинках.

Як повідомляв УНН, до ПЦУ перейшло понад 500 парафій.

Українські Національні Новини

Політика