ukenru
u-protsesi-reformi-detsentralizatsiyi-nastav-noviy-etap-v-groysman

У процесі реформи децентралізації настав новий етап - В.Гройсман

 • 11549 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. У процесі реформи децентралізації настав новий етап — секторальні реформи. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ході дискусії з питань децентралізації у рамках конференції “Від утворення об’єднаних територіальних громад — до розумного зростання”, передає кореспондент УНН.

"Зараз на моє глибоке переконання настав новий етап – ми маємо дати чергову хвилю розвитку цієї реформи. Нам треба з вами провести секторальні реформи", - сказав В.Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансова децентралізація знизила кількість дотаційних бюджетів на майже 25% - В.Гройсман

Зокрема, за його словами в громад мають бути потужні українські школи з якісною освітою, мають бути створені госпітальні округи з якісними закладами охорони здоров'я, а також має розвиватися місцева економіка.

"Те що ми з вами отримали 4,7% зростання по грудню місяцю, по четвертому кварталу – це означає єдине, ми з вами отримали сигнал від національної економіки, що вона почала відновлюватися і зростати", - сказав прем’єр.

"Далі ми будемо спиратися на парламент, на непопулістичні сили, які дадуть можливості поправити все те, що необхідно в реформі і зробити цю реформу (децентралізації – ред.) більш швидкою", - сказав В.Гройсман.

Він додав, що перед поїздкою до Брюсселю зв’язувався телефоном з усіма керівниками парламентських фракцій і отримав від них запевнення у підтримці децентралізації Верховною Радою.

Українські Національні Новини

Політика