ukenru
u-prezidenta-zayavili-pro-namir-poboroti-kontrabandu-na-mitnitsi

У Президента заявили про намір побороти контрабанду на митниці

 • 15701 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Команда Президента Володимира Зеленського має намір зупинити контрабандні потоки з України і в Україну. Про це заявив заступник глави Офісу Президента Олексій Гончарук під час робочої поїздки в Ужгород, передає кореспондент УНН.

"Головний меседж, з яким ми приїхали, що наверх вже заносити не треба, і провозити не треба", - зазначив Гончарук.

За його словами, наразі Україна перетворилась на світовий хаб постачання нелегальних сигарет до Європи, які надходять навіть з ОАЕ і Китаю. Крім того, на українській митниці процвітає контрабандне ввезення в Україну брендових товарів.

"За нашими оцінками, близько 40% всіх проблем, які ми маємо від контрабанди, - це якраз ці підробки, обмани (коли декларується один товар, а возиться в Україну інший – ред.), відсотків 25 – це так звана "зельонка" – через річки, тоннелі, приблизно відсотків 20 – це "піджаки", коли організовують людей, щоб вони мігрували туди-сюди із товаром, і це порожній транспорт, коли ти їдеш ніби порожняком, а насправді в тебе все є", - розповів чиновник.

За планами команди Президента, боротьба з контрабандою дозволить розрахуватися по міжнародних кредитних зобов'язаннях.

При цьому він додав, що у кожної прикордонної області є своя спеціалізація, причому, за визнанням місцевого бізнесу, обсяг контрабанди, попри офіційну статистику, збільшується.

Нагадаємо, 5 липня переможця конкурсу на голову нової Державної митної служби, заступника міністра економічного розвитку та торгівлі Максима Нефьодова призначено главою Державної митної служби.

Українські Національні Новини

Політика