ukenru
u-prezidenta-zaklikali-vr-viznachitisya-z-datoyu-zvitu-gontarevoyi

У Президента закликали ВР визначитися з датою звіту Гонтаревої

 • 5660 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Президент України Петро Порошенко закликає парламент провести консультації щодо кадрових призначень на голову Нацбанку та членів ЦВК. Про це заявила представник Президента України у ВР, народний депутат від БПП Ірина Луценко, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

За її словами, 18 січня Президент подав до парламенту подання на звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ, а також про призначення на цю посаду в.о. голови НБУ Якова Смолія.

"Ми закликаємо фракції найближчим часом провести консультації з майбутнім кандидатом на цю посаду для того, щоб не затягувати процес призначення. Валерія Гонтарєва готова звітувати в парламенті про свою діяльність. Також прошу визначитися з датою такого звіту протягом найближчих парламентських тижнів", - сказала І.Луценко.

Вона також повідомила, що Президент вніс на розгляд парламенту оновлене подання про призначення нових членів ЦВК.

"На сьогоднішній день Президентом подано 14 кандидатур, в тому числі, кандидатура від фракції "Батьківщина". Також на минулому тижні відбулися консультації в АП з представниками "Опоблоку", вони мають 3 кандидатури, з якими визначаються, після чого Президентом до ВР буде подано додатково кандидатуру від "Опоблоку". Хочу зауважити, що Президент не блокує представництво в ЦВК від будь-якої фракції", - відзначила І.Луценко.

Нагадаємо, голова ВР Андрій Парубій розповів, коли Рада призначить нового голову НБУ.

Українські Національні Новини

Політика