ukenru
u-prezidenta-rozpovili-pro-dosyagnennya-normandskoyi-zustrichi-obmin-peremirya-rozvedennya-sil

У Президента розповіли про досягнення "нормандської" зустрічі: обмін, перемир'я, розведення сил

 • 8220 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. В Офісі Президента вважають зустріч зовнішньополітичних радників у "нормандському форматі", яка відбулась минулої п’ятниці, позитивною та продуктивною. Про це під час брифінгу сказав заступник керівника Офісу Президента України Вадим Пристайко, передає кореспондент УНН.

"12 липня відбулась зустріч зовнішньополітичних радників глав держав та урядів у Парижі", - сказав Пристайко.

Він підтвердив, що делегацію Росії на зустрічі представляв Владислав Сурков.

"Незважаючи на абсолютно фундаментальні розходження з приводу того, що відбувається між українською і російською делегаціями, хочу сказати, що за великим рахунком була в принципі продуктивна і прагматична розмова, вдалось досягти певних домовленостей. Зокрема, досягнене припинення вогню - так зване "хлібне перемир’я". Про розведення і розмінування в Станиці Луганській та двох додаткових попередньо домовлених ділянок. Визначені наступні черги ділянок для розведення і розмінування", - розповів дипломат.

Він зазначив, що протягом місяця було ухвалене рішення здійснити обмін певної кількості утримуваних осіб.

"Існують окремі ініціативи з полегшення соціально-економічних зв'язків з окупованим регіоном. З сьогоднішнього дня відбуваються зустрічі з делегацією нашою на мінські переговори, яка, як ви знаєте, в черговий раз поїде у Мінськ завтра", - додав він.

Нагадаємо, за словами Пристайка, під час зустрічі радників у нормандському форматі домовилися про обмін.

Українські Національні Новини

Політика