ukenru
u-prezidenta-fk-chornomorets-prokhodyat-obshuki

У президента ФК “Чорноморець” проходять обшуки

 • 9693 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Співробітники СБУ спільно з працівниками Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та керування активами, отриманими від корупційних і інших злочинів проводять обшуки на об'єктах, які перебувають у керуванні президента ФК “Чорноморець”. Про це УНН повідомили в СБУ.

“Дійсно обшуки проводяться в рамках одного кримінального провадження. Про деталі повідомимо пізніше”, — сказали в СБУ.

Нагадаємо, Національна поліція України розслідує кримінальне провадження за фактом проведення договірних матчів між українськими футбольними клубами. У рамках провадження вже було проведено два масштабних рейди з обшуками. За попередніми даними, до футбольної корупції та нечесних ігор можуть бути причетні близько 35 футбольних клубів і понад 300 осіб.

Розслідування договірних матчів в Україні стало можливим завдяки так званому “закону Павелка”.

З ініціативи президента ФФУ наприкінці 2015 року було ухвалено закон “Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень”.

У ФФУ, коментуючи гучне кримінальне розслідування, пообіцяли масові дискваліфікації всіх причетних.

“Як тільки слідство збере достатньо доказів причетності підозрюваних до організації або участі в договірних матчах, такі матеріали будуть передані в органи здійснення футбольного правосуддя ФФУ, які будуть вирішувати питання про відсторонення корумпованих функціонерів від будь-якої діяльності, пов’язаної з футболом”, — зазначив з цього приводу Генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький. 

Як повідомляв УНН, колишньому головному тренеру “Маріуполя” Олександру Севідову повідомили про підозру у кримінальному провадженні про “договірні матчі” щодо скандального матчу “Маріуполь — Гірник-Спорт”, в якому приазовці перемогли з рахунком 3:1.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП