u-pravlyachiy-partiyi-gruziyi-viklyuchayut-konsultatsiyi-z-ukrayinoyu-schodo-saakashvili

У правлячій партії Грузії виключають консультації з Україною щодо Саакашвілі

 • 588034 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Голова правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе, коментуючи рішення України порекомендувати послу Грузії відправитись в Тбілісі і пройти консультації щодо можливості передачі Киву третього президента Міхеїла Саакашвілі, виключив можливість подібних переговорів. Про це повідомляє грузинський Перший канал, пише УНН.

Деталі

Як зазначив Іраклій Кобахідзе, посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі перебуває в Україні з початку війни, на відміну від послів інших стратегічних партнерів України.

Цитата

«Незважаючи на те, що в Києві стояли російські танки, наш посол щодня перебував в українській столиці і опікувався багатьма справами, його внесок у вигляді гуманітарної та політичної підтримки був вирішальним. З огляду на це, рішення українського уряду є образливим, прикрим і таким, що розчаровує. Тим не менш, ми не будемо робити жодних коментарів. Ми маємо намір підтримувати нашу односторонню дружбу з українською владою», - пояснив він.

Доповнення

4 липня МЗС України заявило, що влада Грузії має припинити знущання над громадянином України Міхеїлом Саакашвілі і попросило грузинського посла повернутися до Тбілісі для врегулювання ситуації.

У Грузії 46 депутатів звернулося до голови парламенту Шалви Папуашвілі з вимогою дозволити зустрічі з ув'язненим Саакашвілі.

Президентка Молдови Майя Санду відреагувала на стан здоров’я третього президента Грузії. Вона заявила, що Саакашвілі необхідно пролікувати за кордоном.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі