u-povitryanikh-silakh-zayavili-scho-orenda-ppo-ne-ye-poshirenim-yavischem

У Повітряних силах заявили, що оренда ППО не є поширеним явищем

 • 357846 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Україна раніше тимчасово долучала для захисту певних об’єктів комплекси ППО, які вже повернуто, але оренда ППО не є поширеним явищем, тому що цих засобів мало у всьому світі. Про це зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає УНН.

Цитата

«ППО зараз дефіцит у всьому світі. (...) Були преценденти, коли Україна брала для захисту певних об’єктів комплекси, для того, щоб особовий склад вивчився на ньому працювати. Цей комплекс вже повернуто, і це не є якимось поширеним явищем. Ніхто ППО вам не віддасть в оренду. Тому що його мало в світі, і кожна країна захищає свої кордони», - зазначив речник командування Повітряних сил.

Деталі

Також він повідомив, що країни Європи, а також США, роблять ставку на ППО і на літаки, як то F-16, які забезпечують захист повітряного простору. Але війни в Україні і на близькому Сході показали, що потрібні засоби, які здатні збивати і балістику, і велику кількість засобів повітряного нападу.

«Війна в Україні, а зараз і на близькому Сході, показала, що не літаками єдиними. Потрібні засоби, які здатні збивати і балістику, і велику кількість засобів повітряного нападу – і дрони, і ракети».

За словами Ігната, країни Європи сьогодні посилюють виробництво - воно вже стартувало в Німеччині, у Франції та в інших країнах, де збільшують виробництво самих комплексів, і ракет до них .

Речник командування Повітряних сил ЗСУ сподівається на взаємодію цього виробництва з Україною, оскільки нашій країні потрібно планово замінювати радянські екземпляри.

Ігнат зазначив, що вже є вже приклади, коли «Буки будуть оснащені американськими ракетами, які будуть захищати наш повітряний простір».

Нагадаємо

Україна отримає ще один зенітно-рекетний комплекс (ЗРК) Patriot від Німеччини.

Ізраїль уклав угоду на 317 мільйонів євро щодо продажу системи протиповітряної оборони «Праща Давида» Фінляндії.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Повітряних силах заявили, що оренда ППО не є поширеним явищем

     • 357846 переглядiв

    В Україні вирує негода: в Херсоні та Одесі почався деревопад

     • 165426 переглядiв