u-povitryanikh-silakh-prokomentuvali-vibukh-rosiyskogo-litaka-u-machulischakh

У Повітряних силах прокоментували вибух російського літака у “Мачулищах"

 • 1729832 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Ймовірний вибух російського військового літака-розвідника А-50 на білоруському аеродромі “Мачулищі” є “гарною новиною” для України, але не вплине на подальші масовані атаки по Україні, оскільки в арсеналі окупантів близько дев’яти таких літаків. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Цитата

“На жаль, (кількість атак – ред.) не зміниться, вони мають таких літаків близько 9-ти – це з відкритих джерел. Модернізованих – половина з них. Але для України це гарна новина”, – зазначає Ігнат.

Деталі

За його словами, літак-розвідник А-50 постійно перебуває у повітрі, та проводить радіолокаційну розвідку території України: сканує відпрацювання засобів ППО, виявляє їхнє місцезнаходження, відстежує зліт та посадку, напрямки руху української авіації.

Літак такого типу також супроводжує постійно атаки крилатими ракетами по території України.

“Це унікальний літак. Подібні також мають українські партнери. Вони дуже важливі для ведення бойових дій. Україна теж хотіла б мати такий літак у подальшому, який би теж забезпечував дії нашої авіації та розвідки”, – додав він.

Доповнення

На військовому аеродромі "Мачулищі" було здійснено підрив російського військового літака ДРЛО А-50У.

За інформацією моніторингової групи "Беларускі Гаюн", атака білоруських партизанів на літак ДРЛО А-50У пкс рф у Мачулищах була здійснена за допомогою двох дронів.

кремль відмовився коментувати виведення з ладу російського літака в "Мачулищах" у білорусі.

Натомість, після ймовірного вибуху на військовому аеродромі «Мачулищі» прикордонники в білорусі ведуть посилений нагляд на виїздах із країни.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Уламки шахеда виявили на Київщині

     • 1676674 переглядiв

    Міністр фінансів США Єллен прибула в Україну

     • 1201594 переглядiв