ukenru
u-posolstvi-rozpovili-chomu-trokh-ukrayintsiv-ne-evakuyuvali-z-kitayu-i-scho-z-nimi-zaraz

У Посольстві розповіли, чому трьох українців не евакуювали з Китаю, і що з ними зараз

 • 17086 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. При третьому медогляді перед посадкою в літак, який мав евакуювати людей з китайського міста Ухань до України, була виявлена підвищена температура у трьох українських громадян. Уранці 20 лютого у всіх трьох наших співвітчизників температура тіла була нормальна. Про це повідомляє пресслужба Посольства України у Китайській Народній Республіці, передає УНН.

"Перед відльотом китайським медперсоналом було проведено медичний огляд громадян України та іноземців на предмет виявлення можливих ознак інфікування на коронавірус або симптомів хвороби, який здійснювався тричі: на вході в аеропорт, у місцях паспортного/митного контролів та перед посадкою в літак. При останньому, третьому медогляді перед посадкою в літак була виявлена підвищена температура (37,4 – 37,5 С) у трьох українських громадян (2 чоловіків та 1 жінки) і однієї громадянки Казахстану, яких, відповідно, не було допущено до посадки на літак", - повідомили дипломати.

З їхніх слів, зазначених осіб за сприяння уряду провінції Хубей було доправлено тимчасово до готелю, у якому забезпечені умови карантину.

"На щастя, уранці 20 лютого у всіх трьох наших співвітчизників температура тіла була нормальна. Посольство України в КНР наразі вирішує питання подальшого розміщення цих громадян", - додали в Посольстві.

Як повідомляв УНН, на бортах прямих рейсів із Китаю до України не було жодного інфікованого коронавірусом.

Українські Національні Новини

Суспільство