ukenru
u-portugaliyi-spivrobitnika-spetssluzhb-zasudili-za-shpigunstvo-na-korist-rosiyi

У Португалії співробітника спецслужб засудили за шпигунство на користь Росії

 • 9664 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Лісабонський суд засудив співробітника португальської служби зовнішньої розвідки Фредеріку Карвалью Жіу до семи років ув'язнення за корупцію і шпигунство на користь Росії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Суд над Карвалью Жіу пройшов в закритому режимі. Адвокат засудженого пообіцяв оскаржити вирок.

Фредеріку Карвалью Жіу був затриманий в 2016 році в Римі, де, за даними португальської контррозвідки, за 10 тисяч євро готівкою продав своєму російському зв'язковому секретні відомості, пов'язані з Євросоюзом і НАТО. Пізніше Карвалью Жіу був екстрадований до Португалії.

Разом з португальцем був затриманий і росіянин. За відомими даними його ім'я Сергій Поздняков; правоохоронні органи Португалії назвали його співробітником Служби зовнішньої розвідки РФ. Італійська влада відмовилася видати росіянина Португалії. Його відпустили з-під варти, і він виїхав до Росії, заявили Reuters португальські прокурори.

Як повідомляв УНН, завершено розслідування за фактом шпигунства громадянином Республіки Білорусь, яке здійснювалося під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області. Про це в мережі Facebook повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Українські Національні Новини

Політика