u-polshchi-posyliuiut-kontrol-za-vantazhivkamy-na-pidizdakh-do-punktiv-propusku-z-ukrainoiu

У Польщі посилюють контроль за вантажівками на під'їздах до пунктів пропуску з Україною

 • 36037 переглядiв

Польська влада посилить перевірки вантажівок на польсько-українському кордоні, реагуючи на вимоги транспортної галузі, а також вирішуватиме питання недобросовісної конкуренції у сфері перевезень на рівні ЄС.

Польські служби посилять контроль на польсько-українському кордоні. Про це йдеться в заяві Міністерства інфраструктури Республіки Польща, передає УНН.

Ми підтримуємо постійний діалог із транспортною галуззю. Під час останньої зустрічі ми домовилися, що державні служби посилять перевірку вантажівок на польсько-українському кордоні. Це була одна з вимог галузі 

- заявив міністр інфраструктури Польщі Алвін Ґаядхур.

Як підкреслив очільник відомства, польський уряд також вживатиме заходів в європейських інституціях, спрямованих на усунення "недобросовісної конкуренції на транспортному ринку".

За словами Алвіна Ґаядхура, саміт Транспортної ради Євросоюзу, запланований на прийдешній понеділок, 4 грудня, "є моментом, коли ЄС має порушити питання про наслідки скасування вимоги щодо наявності дозволів на в’їзд до ЄС для українських водіїв".

Додамо

Як повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, у чергах на території Польщі в бік кордону з Україною станом на ранок на тлі блокади польських перевізників перебувало близько 2,4 тис. вантажівок. 

Нагадаємо

6 листопада польські перевізники почали блокування руху вантажівок на кордоні з Україною у трьох пунктах пропуску, потім - розширили блокаду на ще один.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Умєров зустрівся з послом Великої Британії: що відомо

     • 35665 переглядiв

    Атака рф на Херсонщині: поранено 70-річну жінку

     • 39169 переглядiв