ukenru
u-polschi-zvilnili-komandiriv-soldata-yakiy-dezertiruvav-do-bilorusi

У Польщі звільнили командирів солдата, який дезертирував до Білорусі

 • 20858 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. У Польщі звільнили командирів солдата, який дезертирував до Білорусі. Військовий попросив у Білорусі політичного притулку. Про це у Twitter повідомило Міністерство оборони Польщі, передає УНН.

Цитата

"Після отримання рапорту від командира дивізії генерала Радомського міністр Маріуш Блащак прийняв рішення звільнити зі своїх постів командирів солдата, який опинився в Білорусі. Були звільнені командир батареї, командир взводу і командир 2-го дивізіону в Венгожеві", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Також Польща має намір порушити справу щодо солдата, який втік.

Що передувало

Раніше Білоруський Державний прикордонний комітет (ДПК) повідомив, що польський військовослужбовець попросив політичного притулку в республіці. За даними відомства, 16 грудня поблизу кордону на ділянці, контрольованій гродненською прикордонною групою, білоруським нарядом було зупинено чоловіка. Наводяться особисті дані польського військовослужбовця: кордон перетнув Еміль Чечко, 1996 року народження.

Він заявив, що є військовослужбовцем 11-го Мазурського артилерійського полку 16-ї Поморської механізованої дивізії імені короля Казимира, частини якої було перекинуто для забезпечення охорони ділянки кордону з Білоруссю під час надзвичайного стану на прикордонних територіях Польщі.

Оперативний командувач видів польських збройних сил генерал Томаш Петровський заявив, що білоруські ЗМІ маніпулюють цією пригодою з метою пропаганди. 

"Починає формуватися образ, нібито польські солдати, поліцейські, прикордонники допускали будь-які незаконні, гідні осуду дії. Це повна нісенітниця", - заявив генерал, додавши, що "цей одиничний випадок не повинен стати фальшивим відображенням образу солдат, які охороняють кордон".

Раніше Державний прикордонний комітет Білорусі повідомив, що польський військовослужбовець попросив політичного притулку у республіці.

"У зв'язку з незгодою з політикою Польщі щодо міграційної кризи та практикою негуманного поводження з біженцями військовослужбовець попросив політичного притулку в Республіці Білорусь", - йдеться у Твіттері білоруського Держприкордонкомітету.

Додамо

Ситуація на кордоні білорусько-польського кордону погіршилася на початку листопада. Декілька тисяч мігрантів спробували прорватися на територію Польщі, зламавши загородження, але були зупинені силами польської поліції та армії. Пізніше близько двох тисяч людей розмістили у транспортно-логістичному центрі у Брузгах на території Білорусі неподалік кордону.

Українські Національні Новини

Новини Світу