u-polschi-zatrimali-grupu-shakhrayiv-vidmili-39-mln-zlotikh-priznachenikh-dlya-dopomogi-bizhentsyam-iz-ukrayini

У Польщі затримали групу шахраїв: "відмили" 39 млн злотих, призначених для допомоги біженцям із України

 • 213072 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. У Польщі затримали групу шахраїв, серед яких і засновниця популярного кафе у Варшаві. Їх підозрюють в привласненні 39 мільйонів злотих, які призначалися для біженців з України. Про це пише польське видання wprost.pl, передає УНН.

Деталі

Щецинська прокуратура розслідує діяльність організованої злочинної групи, яка, за даними слідства, ошукала громадськість на 39 мільйонів злотих з коштів, призначених для допомоги біженцям з України. 

Агнєшка Л., засновниця популярного варшавського кафе, за рішенням суду перебуває під вартою. Прокуратура висунула їй та ще чотирьом особам звинувачення у зв'язку з діяльністю організованого злочинного угруповання. Підозрювані підозрюються в тому, що обдурили державну скарбницю на 39 мільйонів злотих, призначених для допомоги біженцям з України.

Цитата

"Розслідування стосується шахрайства, використання недостовірної документації та відмивання грошей. Звинувачення для всіх підозрюваних становлять 39 мільйонів злотих", - йдеться у повідомлнні.

Доповнення

Троє із п'яти підозрюваних перебувають під вартою з травня 2023 року. Жоден з тих, хто перебуває під слідством, ще не постав перед судом. Звинувачення, висунуті прокуратурою, стосуються, серед іншого, діяльності фонду, головою якого була Аґнєшка Л.

За даними прокуратури, гроші призначалися, зокрема і на харчування для українських біженців. Кав'ярня Аґнєшки Л. організовує кампанії допомоги біженцям, які рятуються від російської агресії, від самого початку війни в Україні.

Нагадаємо, у Польщі напали на українку із трьома дітьми. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Авіація Сил оборони завдала 8 ударів по ворогу – Генштаб

     • 168493 переглядiв

    На Закарпатті відкрили новий коньячний завод

     • 534681 переглядiв

    У Канаді розбився пожежний гелікоптер, пілот загинув

     • 206034 переглядiв