ukenru
u-polschi-zatrimali-dvokh-cholovikiv-pidozryuvanikh-u-shpigunstvi

У Польщі затримали двох чоловіків, підозрюваних у шпигунстві

 • 11076 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало двох чоловіків, підозрюваних у співпраці з китайською розвідкою. Про це передає УНН з посиланням на Польське радіо.

"Агентство внутрішньої безпеки затримало двох чоловіків, підозрюваних у співпраці з китайською розвідкою. Підозрюваним – громадянам Польщі та Китаю – висунули обвинувачення у шпигунстві проти польської держави, – сказав в ефірі телеканалу TVP Info речник міністра-координатора спеціальних служб Станіслав Жарин. За рішенням суду їх арештовано", - пише видання.

Жарин додав, громадянин Китаю та громадянин Польщі затримані у зв’язку з інформацією та доказами, зібраними Агентством внутрішньої безпеки. Ці матеріали дозволили висунути їм обвинувачення. Вчора суд вирішив заарештувати обох чоловіків на 3 місяці.

Один із затриманих – це Пйотр Д., колишній високопоставлений працівник Агентства внутрішньої безпеки, другий – це директор у польському відділі концерну Huawei.

Затриманим загрожує від одного до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, громадянин Сполучених Штатів Пол Уїлан, якого затримали у Росії за підозрою у шпигунстві, має також британське громадянство.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП