ukenru
u-polschi-zaproponuyut-zakripiti-v-konstitutsiyi-chlenstvo-krayini-v-yes

У Польщі запропонують закріпити у конституції членство країни в ЄС

 • 6658 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Лідер Польської народної партії Владислав Косиняк-Камиш заявив, що у найближчі дні ПНП запропонує внести до конституції Польщі поправку про те, що Польща є членом Євросоюзу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Польща.

На думку політика, ті, хто не підтримає цю поправку, захочуть вивести Польщу з ЄС незабаром після виборів до Європейського парламенту 26 травня.

При цьому, заступник міністра культури Польщі Ярослав Селлін зазначив, що "в конституцію мають бути включені статті про присутність Польщі в ЄС".

У свою чергу, прес-секретар президента Польщі Блажей Спихальський заявив, що "радий, що... інші кола суспільства підтримують пропозицію президента Анджея Дуди, ...яке президент направив у Сенат більше року тому, поставивши питання, чи хочуть поляки, щоб присутність Польщі в Європейському союзі і НАТО було гарантовано конституційно".

У той же час заступник спікера Сейму Польщі Станіслав Тишка з партії "Кукіз'15" порівняв запис у конституції про членство Польщі в ЄС із записом в конституції ПНР про союз з СРСР.

Як повідомляв УНН, голова польської держави Анджей Дуда підписав закон по підготовці Польщі до жорсткого Brexit.

Нагадаємо, в Білорусі заявили, що у них поки немає бажання вступати в ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу