u-polschi-khochut-perekinuti-do-kordonu-z-bilorussyu-sche-1000-viyskovikh

У Польщі хочуть перекинути до кордону з білоруссю ще 1000 військових

 • 372064 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Прикордонна служба Польщі попросила Міністерство оборони країни направити до кордону з білоруссю ще 1000 військових, повідомив у понеділок заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі Мацей Вонсік, пише УНН з посиланням на PAP.

Цитата

"Нам потрібно набагато більше сил на кордоні. Генерал-майор Прага (головнокомандувач прикордонної служби Польщі Томаш Прага - ред.) звернувся до Міністерства оборони із проханням перекинути ще тисячу солдатів на польсько-білоруський кордон", - повідомив заступник голови МВС Польщі на конференції, у якій взяв участь голова прикордонної охорони Польщі.

Деталі

Вонсік вказав, що на кордоні з білоруссю почастішали випадки агресії щодо польських прикордонників та польських солдатів. Він навів приклади нападів на польські патрулі, зокрема випадок, коли з білоруського боку було випущено предмет, який розбив скло машини прикордонників. Білоруські війська також порушують прикордонний режим, щоб дати можливість мігрантам перетнути кордон, зазначив він.

Заступник міністра внутрішніх справ Польщі наголосив, що всю процедуру нелегальної міграції організовано білоруськими прикордонниками.

"Без участі білоруських служб пройти було б неможливо", - сказав він.

Доповнення

Польща побудувала на кордоні з білоруссю огорожу, обладнану електронним захистом.

Останніми тижнями поблизу кордону з'явилися найманці "групи вагнера", яка, за словами прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, спрямована на дестабілізацію ситуації на східному фланзі НАТО.

У минулому Польща, ЄС, НАТО та інші звинувачували білорусь у навмисному розпалюванні мігрантської кризи на кордоні, дозволяючи людям, які хочуть приїхати до ЄС з Близького Сходу та Африки, їхати до мінська, а потім надаючи їм транспорт на край Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі