ukenru
u-polschi-khochut-dopitati-tuska-29-travnya

У Польщі хочуть допитати Туска 29 травня

 • 9230 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Комітет Сейму Польщі з розслідування шахрайства з ПДВ і акцизами планує провести 29 травня допит колишнього прем'єр-міністра країни, а нині голови Європейської ради Дональда Туска. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське Радіо.

Комітет Сейму Польщі з розслідування шахрайства з ПДВ і акцизами планує провести 29 травня допит колишнього прем'єр-міністра країни, а нині голови Європейської ради Дональда Туска. Голова комісії Марцин Хорала (партія "Право і справедливість") повідомив: "Пан Дональд Туск отримав повістку на допит, який відбудеться в травні, в середу після виборів до Європейського парламенту. Сподіваємося, він з'явиться в намічений термін".

Марцин Хорала додав, що повістка Туску була відправлена, але підтвердження її отримання не надходило.

Дональд Туск був прем'єр-міністром Польщі протягом двох термінів правління в країні коаліції партії "Громадянська платформа" і Польської селянської партії.

За оцінками Міністерства фінансів Польщі, розрив в надходженні ПДВ до держбюджету за 2008-2015 роки, час правління партії "Громадянська платформа" і Польської селянської партії, склав 262 млрд злотих (майже 61 млрд євро). Таким чином, він збільшився з 7 мільярдів 100 мільйонів злотих (понад 1 млрд 651 млн євро) в 2007 році до 50 мільярдів 400 мільйонів (майже 11 млрд 721 млн євро) в 2015 році, більш ніж в сім разів. Такий розрив не зафіксовано в жодній країні Європейського союзу.

Як повідомляв УНН, Голова Європейської ради Дональд Туск підтвердив, що гнучка відстрочка Brexit до 31 жовтня було узгоджено з Великобританією. Він повідомив, що це дає британському парламенту час "знайти оптимальне рішення ".

Українські Національні Новини

Новини Світу