ukenru
u-polschi-bezdomni-privitali-odin-odnogo-z-rizdvom

У Польщі бездомні привітали один одного з Різдвом

 • 8240 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. У Польщі у місті Радом бездомні привітали один одного з Різдвом, передає УНН з посиланням на Польське радіо.

"У ці дні всі ми особливо переживаємо потребу відчути себе частиною спільноти і переконатися, що хтось про нас дбає. У Радомі так само, як це робиться в кожній родині, бездомні ламали оплатки та бажали один одному ліпшого життя", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зустріч напередодні Різдва – як і щороку – підготувало радомське відділення доброчинної організації "Caritas". До її їдальні, аби з’їсти теплу страву, люди приходять щодня. Сьогодні, перш, ніж сісти за стіл, ксьондз Даміан Драбіковський, віце-директор "Caritas" у Радомі, нагадав їм про те, що вони повинні боротися за себе кожного дня.

Повідомляється, що клірик побажав їм, аби найближчі дні – наскільки це можливо – вони прожили у радості. Він сказав, що навіть якщо відбувається щось погане і не все вдається, треба вірити, що буде ліпше, і робити все, аби це було можливе.

Працівники їдальні подбали про те, аби створити родинну і дуже радісну атмосферу, адже чимало їхніх підопічних не може розраховувати у Різдво на щось ще. Бездомні, безробітні й самотні люди, які взяли участь у цій зустрічі, вдячні, що існує таке місце, де вони отримують допомогу, підтримку, а передусім що є небайдужі до них люди.

Традиційно серед різдвяних страв були оселедці і грибний суп. Також бездомні отримали пакети з продуктами на решту святкових днів.

Як повідомляв УНН, у Польщі провели навчання для бездомних, щоб допомогти їм пережити зиму

Українські Національні Новини

Новини Світу