ukenru
u-polschi-80-vchiteliv-gotuyutsya-do-bezstrokovogo-strayku

У Польщі 80% вчителів готуються до безстрокового страйку

 • 7776 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. У Польщі 79,5% шкіл і дитячих садів мають намір брати участь в безстроковому страйку, який намічено на 8 квітня. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

79,5% шкіл і дитячих садів у Польщі мають намір брати участь у безстроковому страйку, який намічено на 8 квітня, - повідомив голова Союзу вчителів Польщі Славомир Броняж.

Союз вчителів Польщі та Форум профспілок провели страйкові референдуми. На референдумах вчителям було поставлено питання: "Чи підтримуєте ви проведення страйку в школі з 8 квітня цього року в зв'язку з невиконанням вимоги про підвищення базової заробітної плати вчителів, працівників освіти, інших педагогічних працівників з 1 січня 2019 року на 1000 злотих?". 1000 злотих - це близько 232 євро.

Дата заявленого протесту припадає на початок іспитів в школах -10, 11, 12, 15, 16 і 17 квітня, а також 6 травня.

Славомир Броняж заявив, що профспілкові діячі готові до переговорів з урядом про підвищення заробітної плати вчителів, які намічені на 1 квітня.

Глава Союзу вчителів Польщі підкреслив, що в школі все починається з учителя, який повинен отримувати гідну оплату праці. Він також повідомив, що якщо переговори з урядом не принесуть очікуваного ефекту, то 8 квітня педагоги почнуть безстроковий страйк.

З 2018 року уряд підвищує заробітну плату вчителів. Третє, останнє підвищення намічено на вересень 2019 року. До цього часу зарплата вчителів повинна збільшитися на 16 відсотків.

Нагадаємо, більше 10 тис. вчителів 22 вересня 2018 року пройшли маршем центральними вулицями польської столиці Варшави на знак протесту проти політики уряду і ситуації у школах.

Українські Національні Новини

Новини Світу