ukenru
u-podatkovomu-komiteti-proti-zaboroni-na-nichnu-torgivlyu-alkogolem

У податковому комітеті проти заборони на нічну торгівлю алкоголем

 • 13664 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. У податковому Комітеті ВРУ законопроект №6137 про заборону продажу алкоголю у нічний час ще не розглядався. Проте, за словами нардепа Оксани Продан, будь-які заборони ні до чого доброго не приводять. Про це вона зазначила у коментарі УНН.

“Ми в комітеті ще не розглядали цього проекту закону, але я переконана в тому, що треба не забороняти, а створювати умови для того, аби люди мали можливість і мати кошти на культурний відпочинок, і аби люди мали можливість по-іншому проводити час. А заборони ніколи ні до чого доброго не приводили у жодній із сфер”, — сказала вона.

За словами політика, негативні наслідки заборон можна спостерігати на прикладі грального бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічну заборону на торгівлю алкоголем в столиці планують скасувати під час наступної сесії

“У нас були ситуації, ми знаємо, як в Радянському Союзі все забороняли і в інших сферах — у нас заборонені гральні автомати, азартні ігри, але вони чомусь процвітають, єдине, що вони безконтрольні, вони не регулюються жодним чином, і кошти від них ідуть виключно в чорні дірки корупціонерів. Тому я вважаю, що треба не забороняти, а створювати умови для розвитку людей, для саморозвитку, для достойного життя людей.

Я не виключаю, що у випадку такої заборони, яка пропонується проектом закону, матимемо аналогічну ситуацію, яка у нас була із ігровим бізнесом. Невже той же сухий закон в Радянському Союзі комусь допоміг?”, — зазначила О.Продан.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, на думку експертів ринку, заборона продажу алкоголю вночі вигідна лобістам нелегального ринку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП