ukenru
u-pobuti-shakhtariv-zyavilosya-ponyattya-printsip-beni-volinets

У побуті шахтарів з'явилося поняття "принцип Бені" - Волинець

 • 14821 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Оточення бізнесмена Ігоря Коломойського загнало ПАТ "Центренерго" у мільярдні борги. Про це у своєму Facebook написав член енергетичного комітету ВРУ, народний депутат Михайло Волинець, передає УНН.

Зазначимо, що донедавна прибуткове "Центренерго" почало стрімко нарощувати борги. Про критичний фінстан підприємства відзвітував днями голова Фонду Держмайна України Дмитро Сенниченко, якому і підпорядковується “Центренерго”.

Він розповів, що чистий збиток підприємства за 2019 рік складає 1,9 млрд гривень, тоді як у 2018 році підприємство показало півмільярда гривень прибутку. Ситуація на "Центренерго" критична: шахтарі недоотримують зарплати, а саме підприємство - на межі катастрофи, заявив Сенниченко.

"29 шахт і 30 000 працівників. За неефективне управління платимо всі ми і з державного бюджету, вугільна галузь отримує дотації на мільярди, які розчиняються в тисячах кримінальних справ. І грошей буде завжди недостатньо. Зволікання із стратегією вугільної галузі недопустиме", - прокоментував Сенниченко, додаючи, що "Центренерго" не може бути дійною коровою з порятунку 29 держшахт.

На заяву Сенниченка відреагував Волинець. Він уточнив, що сьогодні кредиторська заборгованість "Центренерго" складає 4,8 млрд грн. І тільки перед ДП "Держвуглепостач" заборгованість сягає 500 млн грн.

"Вугілля з підприємств вивезене — електроенергія продана, але замість прибутків компанія, що адмініструється людьми Коломойського, генерує суцільні борги та збитки...

В обіході шахтарів навіть з’явилося поняття "Принцип Бєні" - це коли існує зобов’язання брати вугілля на українських шахтах, але немає зобов’язань за нього платити", - пише Волинець.

Українські Національні Новини

Політика