ukenru
u-pivnichniy-koreyi-zaklikali-vidpustiti-pidozryuvanikh-u-vbivstvi-kim-chen-nama

У Північній Кореї закликали відпустити підозрюваних у вбивстві Кім Чен Нама

 • 6067 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Північнокорейські дипломати закликали до негайного звільнення підозрюваних, заарештованих у зв'язку з отруєнням члена північнокорейської правлячої сім'ї Кім Чен Нама, передає УНН з посиланням на Al Jazeera.

У заяві посольства Північної Кореї в середу відхилили поліцейський звіт про смерть Кім Чен Нама і заявили, що дві підозрювані жінки не винні.

Малайзійська поліція раніше повідомили, що у затриманих жінок руки були покриті токсинами, якими вони начебто отруїли Кім Чен Нама.

Зокрема, у Північній Кореї заявили, що якщо отрута була на руках, згідно поліцейського звіту "то, як це можливо, що ці жінки-підозрювані можуть бути ще живі?"

Наразі відомо, що одна жінка з Індонезії, а інша з В'єтнаму. Також був затриманий чоловік з Північної Кореї, якого також за їх словами, був заарештований необґрунтовано.

Нагадаємо, 14 лютого у Малайзії вбили брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Як повідомляв УНН, виконуючий обов’язки президента Південної Кореї і прем’єр-міністр Хван Ге Ан заявив, що “абсолютно точно” за вбивством Кім Чен Нама, єдинокровного брата лідера КНДР Кім Чен Ина, стоїть влада Північної Кореї.

Українські Національні Новини

Новини Світу