ukenru
u-pidrozdilakh-boyovikiv-na-donbasi-znachnikh-masshtabiv-nabula-torgivlya-zbroyeyu-i-boyepripasami-rozvidka

У підрозділах бойовиків на Донбасі значних масштабів набула торгівля зброєю і боєприпасами – розвідка

 • 17764 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. У підрозділах бойовиків на Донбасі значних масштабів набула торгівля зброєю і боєприпасами, пально-мастильними матеріалами та військовим майном. Про це повідомив під час брифінгу представник пресцентру Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк із посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони, передає УНН.

За даними розвідки, командування російських окупаційних військ посилює заходи з недопущення зниження рівня укомплектованості особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК Збройних сил РФ.

Разом з цим, як зазначається, зростає кількість найманців з числа "незамінимої гвардії", які шантажують командирів підрозділів погрозами залишити військову службу через зменшення грошових виплат у зв’язку з припиненням бойових дій.

"Крім того, з початку жовтня цього року через низькі морально-психологічні якості осіб зазначеної категорії у підрозділах окупантів продовжує знижуватись рівень військової дисципліни та зростає кількість правопорушень і кримінальних злочинів. Значних масштабів набули торгівля зброєю і боєприпасами, пально-мастильними матеріалами та військовим майном", - сказав Гуцуляк.

Нагадаємо, за даними розвідки, на окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях займаються перевіркою фактів нецільового використання виділених у 2019 році коштів на організацію бойової підготовки та забезпечення повсякденної діяльності військ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП