ukenru
u-peru-znayshli-ritualne-pokhovannya-desyatkiv-ditey

У Перу знайшли ритуальне поховання десятків дітей

 • 17948 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. У провінції Трухільо, яка розташована на території Республіки Перу археологи виявили поховання, де знаходилися 56 дитячих скелетів і 30 останків дитинчат лам. Про це повідомляє УНН з посиланням на Comercio.

Діти й звірята, як вважають вчені, були принесені в жертву язичницьким богам близько 600 років тому - в період культури Чиму (1100-1400 рр.). Метою даного ритуалу було запобігання природних катаклізмів.

Ба більше, вчені вважають, що кількість заборонених у цій місцевості може досягти 140 дітей та 200 дитинчат лам.

"У них була розпорота грудна клітина та вийняти серця. На даний момент ми не маємо інформації про те, чи мали загиблі проблеми з здоров’ям, а також чи було якесь соціальне розшарування між жертвами", - відмітив антрополог Джон Верано.

Вчені нагадують про так званому "феномен Ель-Ніньо" - аномальному підвищенні температури поверхневого шару приекваторіальній частини Тихого океану на 0,5 градуса Цельсія. Це явище нерідко ставало причиною руйнівних злив і повеней.

Як повідомляв УНН, пошукова група виявила захоронення людей у камуфляжній формі між селами Спірне та Грубовка Берестовської сільської ради Бахмутського району.

Українські Національні Новини

Новини Світу