u-pentagoni-pomitili-rukh-chastini-rosiyskikh-viysk-vid-mariupolya-v-bik-zaporizkoyi-oblasti

У Пентагоні помітили рух частини російських військ від Маріуполя в бік Запорізької області

 • 285199 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Частина військ рф відступила від заблокованого Маріуполя та рухається у північно-західному напрямку - до Запорізької області. Про це заявив в четвер, 28 квітня, високопоставлений чиновник Міноборони США, передає УНН.

Деталі 

Чиновник не уточнив, про яку кількість військових рф йдеться, але сказав, що вона є “значною”.

За інформацією Пентагону, в Україні перебуває 92 російські батальйонні тактичні групи. На Донбасі військові рф просуваються повільно і нерівномірно через невирішені проблеми з логістикою та забезпеченням.

На думку чиновника Міноборони США, відступ частини російських військ від району Маріуполя не означає, що місто вже вважають окупованим, оскільки його обстріли тривають.

“Це не означає, що Маріуполь під їхнім контролем — вони продовжують завдавати як авіаційних, так і ракетних ударів по місту. Вони б цього не робили, якби вважали, що контролюють місто”, - сказав він.

Також у Пентагоні підрахували, що росія від початку повномасштабного вторгнення в Україну використала для обстрілів близько 1 900 ракет. Найбільше ракетних обстрілів було по Маріуполю і загалом по території проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Нагадаємо 

Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає, що система охорони здоров’я на сході України майже зруйнована, що піддає ризику життя тисяч людей в Маріуполі та інших населених пунктах, які перебувають в облозі російських сил та вимагає евакуаційні коридори.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Пентагон: США вивчають мету ракетного удару по Києву

     • 182774 переглядiв

    В Конго зафіксували спалах Еболи, є загиблі

     • 113215 переглядiв

    У роботі WhatsApp стався збій

     • 142776 переглядiв