u-parye-progolosuvali-za-nedopusk-rosiyskikh-ta-biloruskikh-sportsmeniv-do-olimpiadi-scho-treba-znati

У ПАРЄ проголосували за недопуск російських та білоруських спортсменів до Олімпіади: що треба знати

 • 1475589 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. ПАРЄ ухвалила резолюцію із закликом до Міжнародного олімпійського комітету не допустити російських та білоруських атлетів на Олімпійські та Паралімпійські ігри в Парижі 2024 року. Про це повідомив член української делегації у ПАРЄ, народний депутат Олексій Гончаренко, передає УНН.

Деталі

Як повідомив Гончаренко, резолюція про недопуск російських та білоруських спортсменів до Олімпіади отримала 71 голос "за".

"Як я вже говорив: ноги російських і білоруських спортсменів не має бути на Олімпіаді. Бо спорт - це, в тому числі, про гідність і цінності. І це не має ніякого відношення до росії і білорусі. А всім цих "нейтральним" росіянам не місце на Олімпіаді", - написав Гончаренко у Telegram.

Додамо

Крім того, нардеп додав, що подавав до резолюції правки, які пройшли і враховані в документі:

- Якщо росіяни і білоруси беруть участь в іграх, то це дає сигнал в їх країнах, що світ готовий з ними підтримувати звʼязок і повертатись до business as usual, саме тому ми не можемо дозволити їм брати участь в змаганнях.

- Якщо Олімпійський комітет не дозволить росіяам і білорусам брати участь в Іграх, то це якраз і буде підтвердженням їх віданності цінностям олімпійських Ігор, і сигналізуватиме росії, що з ними не будуть співпрацювати і світ солідарнний з Україною.

- Треба заборонити участь цих спорстменів навіть в якості "нейтральних", тому що по факту навіть під "нейтральним прапором", вони все одно ніколи не були такими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ ухвалили резолюцію про повну підтримку мирного плану Зеленського: деталі

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині тракторист підірвався на вибухівці

     • 679848 переглядiв