ukenru
u-parlamenti-kanadi-rozkritikuvali-tryudo-za-brak-pidtrimki-ukrayini

У парламенті Канади розкритикували Трюдо за брак підтримки України

 • 10973 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Недостатня підтримка України прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо є ще одним ганебним прикладом невдалої зовнішньої політики нинішнього уряду лібералів. Про це заявив за підсумками виступу в канадському парламенті депутат від опозиційної Консервативної партії Канади Джеймс Безан, передає УНН.

"Недостатність підтримки України Джастіном Трюдо - ще один ганебний приклад невдалої зовнішньої політики уряду лібералів. Канада повинна грати сильну роль у підтримці оборонної війни в Україні та встати перед диктаторськими бандитами, такими як Володимир Путін", - оприлюднив він заяву після виступу.

При цьому під час виступу у парламенті Безан заявив, що "Володимир Путін та його кремлівські клептократи продовжують незаконно окуповувати Крим та вести війну на українському Донбасі".

"РФ посилила військові дії на сході України цієї весни, вбиваючи українських військових, цивільних та дисидентів, які виступають проти путінського вторгнення в Україну. Це має припинитися. Канада повинна більше робити для допомоги нашому союзнику - Україні", - заявив Безан.

З його слів, саме тому він виступає за надання Україні у 2019 році летальної зброї.

"Хоча Консервативна партія залишається світовим лідером у підтримці України, ганебно, що чинний уряд Канади не може слідувати цьому. Путіна провокує слабкість. Тож Канада повинна непохитно стояти поруч із нашим другом та союзником Україною. Лише діями та рішучою силою ми можемо допомогти Україні захистити суверенітет, відновити територіальну цілісність та припинити незаконну окупацію путінськими ставлениками", - додав Безан.

Нагадаємо, Консервативна партія Канади, яка перебуває в опозиції, запропонувала уряду передати Україні летальне озброєння, яке раніше передбачалося направити курдам в Ірак.

Додамо, нинішній прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо є лідером Ліберальної партії Канади з 14 квітня 2013 року. На парламентських виборах у жовтні 2015 року очолювана ним Ліберальна партія здобула перемогу, отримавши 184 місця і можливість сформувати уряд більшості.

Українські Національні Новини

Політика