ukenru
u-parizhi-sutichki-z-politsiyeyu-proti-zhovtikh-zhiletiv-zastosuvali-gaz

У Парижі сутички з поліцією: проти "жовтих жилетів" застосували газ

 • 7698 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. У французькій столиці Парижі сталися сутички між учасниками протесту "жовтих жилетів", що виступають проти економічної політики президента країни Еммануеля Макрона, і правоохоронцями міста. Про це повідомляє у суботу AFP, передає УНН.

Так, раніше "жовті жилети" у Парижі та інших містах повідомили, що у суботу збираються вийти на протести.

Протестувальники та поліція зіштовхнулись на мосту Леопольда Седара Сенгора. На числених відео з місця подій видно, як поліція застосувала сльозогінний газ та кийки проти деяких активістів.

Також під час протестів палили транспортні засоби.

Як повідомляв УНН, раніше "жовті жилети" заявили про намір провести в суботу у Франції восьмий за рахунком загальнонаціональний день протесту. На сторінці в Facebook, присвяченій дню протесту в Парижі, про свій намір взяти участь у маніфестаціях заявили понад 3 тисячі осіб.

У кінці грудня пройшов 7-й вікенд протестів "жовтих жилетів".

Кількість жертв протестів "жовтих жилетів" у Франції досягла 10 осіб. Всього за час протестів, учасники яких спочатку виступали проти підвищення податку на бензин і дизельне паливо, постраждали вже близько 3 тис. людей.

VIDEO: #YellowVest protesters in Paris gather at the stock exchange where they demand the resignation of French president Emmanuel Macron#GiletsJaunes pic.twitter.com/spV2xmWn7b

— AFP news agency (@AFP) 5 січня 2019 р.

PARIS : Des policiers sont frappés, à terre, par des individus sur la passerelle Léopold-Sédar-Senghor. #ActeVIII pic.twitter.com/tYvqiR3IoE

— Infos Françaises (@InfosFrancaises) 5 січня 2019 р.

Українські Національні Новини

Новини Світу