ukenru
u-parizhi-khochut-prisvoyiti-sentsovu-zvannya-pochesnogo-gromadyanina

У Парижі хочуть присвоїти Сенцову звання почесного громадянина

 • 14445 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Українському режисеру Олегу Сенцову уже на наступній сесії міської ради Парижа можуть присвоїти звання почесного парижанина. Із відповідною пропозицією виступила міський голова французької столиці Анн Ідальго, передає УНН.

"...пропоную на наступній сесії присвоїти українському кінорежисеру Олегу Сенцову звання почесного громадянина Парижа", - написала Ідальго у Twitter.

Міський голова Парижа відзначила, що Сенцов протистояв анексії Криму Росією за що був ув'язнений на 20 років.

"... 117 днів тому він почав голодування за звільнення 70 українських політв'язнів в Росії", - нагадала Ідальго.

Вона додала, що протягом декількох місяців закликає до його звільнення разом з багатьма художниками, інтелігентами, місцевими обраними посадовими особами та громадянами. Його портрет був прикріплений перед ратушею та на фасаді кількох міських залів.

"У продовженні цього кроку я буду пропонувати надати йому (Сенцову - ред.) звання почесного громадянина. Париж визнаний столицею прав людини. ... втілює індивідуальні свободи, включаючи свободу вираження поглядів, і захищає демократію. Ми зобов'язані пропагувати ці цінності та боротися за їхнє шанування у всьому світі. Олег Сенцов має бути звільнений", - зазначила міський голова Парижа.

Je proposerai au prochain #ConseildeParis d’élever le cinéaste ukrainien #OlegSentsov au rang de Citoyen d’honneur de la Ville de Paris. #FreeSentsov pic.twitter.com/9wIii6C2hl

— Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) 7 вересня 2018 р.

Нагадаємо, Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр “Меморіал” в Росії вніс Сенцова в список політв’язнів.

Українські Національні Новини

Політика