u-par-zayavili-scho-putin-ne-poyide-na-samit-briks-zmi

У ПАР заявили, що путін не поїде на саміт БРІКС

 • 340752 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. У Південній Африці заявили, що президент росії володимир путін не відвідає саміт БРІКС, повідомляє у середу офіс президента ПАР, пише УНН.

У президента ПАР заявили у середу, що "за взаємною згодою" путін не відвідає саміт БРІКС у Йоганнесбурзі у серпні.

Цитата

"За взаємною згодою президент російської федерації володимир путін не буде присутній на саміті, але російську федерацію представлятиме міністр закордонних справ пан сергій лавров", - повідомили в офісі президента ПАР.

Доповнення

У березні МКС видав ордер на арешт володимира путіна за його роль у викраденні росією українських дітей. Але путіна запросили на саміт групи БРІКС до Південної Африки у серпні, і кремль заявив, що російський лідер ухвалить рішення про свою участь ближче до того часу.

Південна Африка підписала установчий документ МКС, Римський статут, і була б зобов'язана підкоритися ордеру на арешт, але уряд давно скаржився на те, що вважає подвійними стандарти суду.

Південна Африка розпочала процедуру виходу з МКС у 2016 році після суперечки про те, чи слід заарештовувати колишнього президента Судану Омара аль-Башира, який відвідав африканський саміт, коли МКС звинуватив у геноциді та злочинах проти людяності.

Проте уряд країни нещодавно призупинив цю процедуру через юридичні перешкоди.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У ПАР заявили, що путін не поїде на саміт БРІКС

     • 340752 переглядiв