ukenru
u-palati-lordiv-u-britaniyi-sogodni-obgovoryat-zakonoproekt-pro-brexit

У палаті лордів у Британії сьогодні обговорять законопроект про Brexit

 • 8938 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Перші дебати у комітеті палати лордів парламенту Великої Британії щодо законопроекту (білля) про початок процедури виходу країни з ЄС, яка запускається 50 статтею Лісабонського договору, пройдуть у понеділок, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Як зазначається, лейбористи переконані, що уряд піде на поступки під час проходження законопроекту через палату лордів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії розпочали розслідування щодо референдуму про вихід з ЄС

Хоч до стадії доповіді законопроекту наступного тижня голосування не планується, у лейбористів повідомили, що є щонайменше 50-відсоткова вірогідність, що пери можуть проголосувати за поправки щодо забезпечення прав громадян ЄС, які проживають у Великії Британії, на стадії розгляду у комітеті у середу.

Джерело в уряді заявило, що підхід прем'єр-міністра полягає скоріше у тому, щоб переконати перів в перевагах незміненого законопроекту, а не "вибрати боротьбу".

"Ми будемо продовжувати вносити аргументи, що цей законопроект не потребує змін, він робить те, що хоче британський народ", - сказало джерело.

Як повідомляв УНН, уряд може зіткнутися з великими труднощами щодо підтримки законопроекту в палаті лордів, де лише 252 з більш ніж 800 членів є консерваторами, яку представляє Тереза Мей.

Нагадаємо, нижня палата громад раніше цього місяця переважною більшістю схвалила законопроект.

Українські Національні Новини

Новини Світу