ukenru
u-onk-povidomili-kudi-vse-zh-dostavleniy-navalniy

У ГСК повідомили, куди все ж доставлений Навальний

 • 13836 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Російського опозиціонера Олексія Навального доставили з СІЗО "Матроська Тиша" в Москві в виправну колонію у Володимирській області. Про це повідомив відповідальний секретар Громадської спостережної комісії (ГСК) столиці Олексій Мельников, передає УНН.

Цитата

"Секретар Громадської спостережної комісії міста Москви Олексій Мельников повідомляє, що Олексій Навальний прибув до установи УФСВП Росії по Володимирській області для подальшого відбування покарання", - йдеться в повідомленні газети ГСК.

Деталі

У яку саме колонію відправили політика, правозахисник не уточнив. У підпорядкуванні УФСВП по Володимирській області дві колонії загального режиму: № 2 в місті Покров і № 5 - у Володимирі. ФСВП поки не коментувала інформацію про етапування засудженого.

У той же час ЗМІ раніше повідомляли, що Навальний - в колонії № 2.

Контекст

2 лютого суд змінив Навальному умовне покарання у справі "Ів Роше" на реальний термін, призначивши йому 3,5 року колонії загального режиму (з урахуванням терміну під домашнім арештом він повинен був провести в колонії два роки вісім місяців).

Згідно з рішенням ЄСПЛ, російська влада повинна негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального відповідно до правила 39 Регламенту суду - про застосування забезпечувальних заходів.

Глава Мін'юсту РФ Костянтин Чуйченко вимога ЄСПЛ назвав необгрунтованою, неправомірною, а також свідомо неможливою.

Вранці в суботу 20 лютого Мосміськсуд залишив в силі рішення суду першої інстанції замінити російському опозиційному політику Олексію Навальному умовний термін позбавлення волі на реальний по справі "Ів Роше", при цьому зарахувавши в строк час, проведений ним під домашнім арештом.

Українські Національні Новини

Новини Світу