ukenru
u-ofisi-prezidenta-pogodili-tsili-konsultativnoyi-radi-u-spravakh-veteraniv-ta-zagiblikh-zakhisnikiv-ukrayini

В Офісі Президента погодили цілі консультативної ради у справах ветеранів та загиблих захисників України

 • 15142 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Одним із завдань консультативної ради у справах ветеранів та загиблих захисників України стане напрацювання загальнонаціонального плану роботи з подолання проблем ветеранів та сімей загиблих військових. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, передає УНН із посиланням на пресслужбу ОП.

Так, Президент України Володимир Зеленський взяв участь у першому засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України. На засіданні також був присутній керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Повідомляється, що розпочинаючи зустріч, Володимир Зеленський зазначив, що зрозуміти проблеми ветеранів а також сімей героїв, які загинули за незалежність нашої держави, можуть лише безпосередні учасники бойових дій. Тому одним із завдань ради стане напрацювання відповідного плану роботи з подолання проблем ветеранів.

"Нам потрібен глобальний план. Нормальна, жива стратегія. Щоб ми з вами побачили: щось ми зможемо вирішити постановою уряду, щось – законом; це – за підтримки Президента, а це – з бізнесом", – сказав Зеленський.

За словами Зеленського, консультативна рада, наприклад, може долучитися до напрацювання законопроекту щодо діяльності приватних військових компаній.

"Є два проекти закону про приватну армію, які ще не зареєстровані у парламенті. В одному з них не передбачено жодних обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно", – зазначив Президент і додав, що консультативна рада у справах ветеранів могла б допомогти розробити збалансований законопроект.

Зеленський зауважив, що першочергові законодавчі напрацювання Раді варто запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент встиг ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

Також керівник Офісу Президента Андрій Єрмак розповів, що консультативна рада, яка складається з семи підгруп, збиратиметься щотижня. Такий графік допоможе органу швидко напрацьовувати рішення. Перше робоче засідання має відбутися наступного тижня.

Нагадаємо, Зеленський створив консультативну раду у справах ветеранів та загиблих захисників України.

Українські Національні Новини

Політика