“За інформацією ДП “Одесстандартметрологія” в області за системою ХАСП (НАССР — ред.) працює 41 підприємство,” — повідомили в адміністрації.
В ОДА додали, що в області проводиться роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо особливостей та строків запровадження процедур заснованих на принципах системи НАССР на виробництві.
“За підтримки облдержадміністрації, рейдержадміністрацій та виконкомів міських рад проводиться відповідна робота в усіх районах та містах області з представниками місцевих виробників харчових продуктів,” — йдеться у повідомленні.
Як повідомляв УНН, чверть харчових підприємств Тернопільщини вже запровадили систему контролю якості НАССР.
У Рівненській області систему НАССР впровадили на чотирьох підприємствах із 80. На Донеччині — на 10 із 70 підприємств. На Вінниччині система НАССР вже запрацювала на 10% підприємств з виробництва продуктів.
За словами нардепа С.Тригубенка, відповідальність за провадження системи контролю якості та безпечності продукції лежить на самих підприємствах. І на сьогодні для того, аби поступово втілювати стандарти НАССР на українських виробничих потужностях, вже наявна достатня законодавча база.
Політик також вважає, відповідальність за якість своїх товарів підприємство-виробник має нести перед споживачем, а не перед контролерами з числа державних органів влади.