ukenru
u-nyu-yorku-vidkriyetsya-chergova-sesiya-genasambleyi-oon

У Нью-Йорку відкриється чергова сесія Генасамблеї ООН

 • 10677 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У вівторок у Нью-Йорку відкриється 73-тя сесія Генеральної асамблеї ООН, повідомляє УНН з посиланням на дані сайту ООН.

"73-тя сесія відкриється 18 вересня 2018 року під головуванням Марії Фернанди Еспіноси Гарсес (Еквадор)", - повідомили в ООН.

Напередодні у Нью-Йорку завершилася 72-а сесія Генасамблеї ООН, і її голова Мирослав Лайчак передав повноваження своїй наступниці - Марії Фернанді Еспіносі, яка після цього принесла присягу.

Приймаючи естафету, Марія Фернанда Еспіноса, колишній прем'єр-міністр Еквадору, як пріоритет виділила зміцнення багатосторонньої співпраці та пожвавлення роботи ООН.

"Нам потрібно дати імпульс багатосторонньому співробітництву, пожвавити роботу Генасамблеї і системи ООН. Ми всі лише виграємо, якщо зміцнимо міжнародну систему, що спирається на загальні правила", - сказала вона.

Серед інших пріоритетів дипломат виділила рівноправ'я статей, міграцію, навколишнє середовище, права людей з обмеженими можливостями, мир і безпеку, оновлення системи ООН і економічне зростання.

У межах Генасамблеї ООН 26 вересня очікується виступ Президента України Петра Порошенка. На засідання Генеральної асамблеї ООН Україна готує кілька "неприємних сюрпризів" для Росії, повідомив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.

Українські Національні Новини

Політика